Descuento:
-5%Antes:
Despues:
21,85 €Volum número 5 de l'exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes. Conté els primers receptaris de l'època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d'Amèrica, com el tomà quet, la patata o el pebrot. A partir d'aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre. El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d'Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves caracterÃstiques, l'hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la prà ctica culinà ria de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinà mica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions. Com en la resta de tÃtols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume DantÃ, Marc Sogues i la Fundació AlÃcia. A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l'època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.